Ristovski: Dodikova podrška filmu očekivana, Srbija je majka RS

FOTO: Printscreen/Youtube
436

BEOGRAD – Film „Kralj Petar Prvi“ dobio je podršku Vlade Republike Srpske i njenog bivšeg predsednika Milorada Dodika, prenosi N1.

„Mi smo sa Srbijom u svim važnim projektima, pa i u filmu koji govori o herojskoj prošlosti Srba u Prvom svetskom ratu, kako je to prikazano u ovom istorijskom spektaklu“, rekao je Milorad Dodik povodom podrške filmu Petra Ristovskog.

Film će premijerno biti prikazan u Srbiji 5. decembra, a nekoliko dana kasnije i u Banjaluci. Podrška Dodika nije iznenadila Lazara Ristovskog.

„Republika Srpska i Srbija su povezane pupčanom vrpcom. Srbija je majka Republici Srpskoj, pa je ova odluka kao kada se sin koji je uspeo u životu zahvaljuje majci“, rekao je povodom pomoći Republike Srpske Lazar Ristovski, prenosi se u saopštenju.

Kako je navedeno, povodom predstojeće premijere ispred Kombank dvorane u Beogradu postavljene su replike topova iz Prvog svetskog rata.

Njih je za potrebe snimanja napravila jedna radionica iz Bele Crkve, po originalu topova 75 mm koje je izrađivala fabrika „Škoda“, kao verne replike oružja od teškog materijala korišćene u Prvom svetskom ratu.

Izvor N1

Izvor Infobrif/N1
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More