Brnabić: Ponosna sam što Srbija hvata korak sa svetom

FOTO: TANJUG/ KABINET PREDSEDNICE VLADE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC
414

BEOGRAD – Premijerka Ana Brnabić je u intervjuu CNN, rekla da se Srbija brzo menja i da idemo u pravom smeru i da je ponosna na to što hvatamo korak sa svetom, prenosi B92.

U jednoj od vodećih emisija te televizije koju vodi Farid Zakaria, premijerka je istakla da Srbija ubrzano radi na reformama, da se zalaže za transparentnost i potpunu otvorenost u odnosu sa građnima.

Brnabićeva je istakla i da se promene u Srbiji vide i tome što je veliki broj žena na najodgovornijih političkim funkcijama u zemlji.

„Srbija se menja. Menja se brzo i te promene idu u pravom smeru. Nisam jedina žena na funkciji, u vladi imamo nekoliko moćnih i sposobnih žena i to je veoma dobro“, izjavila je Brnabić za CNN.

Ana Brnabić govorila je i o tome kako je bilo odrastati u Srbiji kao gej osobi.

„Imala sam podršku porodice i prijatelja i za mene je odrastanje bilo kao odrastanje bilo gde. Kada sam ušla u politiku imala sam podršku predsednika Aleksandra Vučića, dok su razne grupe, opozicija, crkva, deo vlasti bili protiv i nisu me podržavali zbog moje seksualne orijentacije“, rekla je Brnabić.

Ona je dodala da su ljudi često neprijatni prema njoj na društvenim mrežama, ali da „nikoga ne blokira“.

Izvor Infobrif/B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More