Mali maturanti protestovali ispred Ministarstva prosvete, jedna žena na saslušanju u Tužilaštvu

FOTO: Printscreen/N1
165

BEOGRAD – Osmaci iz nekoliko beogradskih škola okupili su se danas u 13 sati ispred Ministarstva prosvete, i kako javljaju reporteri „Blica“ pristiže ih još. Mali maturanti traže ukidanje prijemnog ispita i upis na osnovu uspeha iz škole, nakon što je „isplivao“ test iz matematike.

Podsetimo, mali maturanti juče su polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a za danas je bio zakazan ispit iz matematike, koji je otkazan, i pomeren za četvrtak, imajući u vidu da je test „procurio“ i došao do đaka.

Protest đaka osnovnih škola ispred ministarstva prosvete

📢 Đaci završnog razreda osnovnih škola drže čas ispred Ministarstva Prosvete. Zahtevaju poništenje završnog ispita i ostavku ministra prosvete i obrazovanja Mladena Šarčevića.Podrška i solidarnost! ✊

Gepostet von Nacionalna koalicija za decentralizaciju am Dienstag, 18. Juni 2019

Osmaci koji se upravo okupljaju ispred ispred Ministarstva prosvete traže ukidanje male mature. Oni nose transparente poput „Nećemo prijemni“ i „Kradete nam budućnost“.

Kako javljaju reporteri „Blica“, iako je obezbeđenje reklo okupljenima da se udalje, sve veći broj dece je nastavio da pristiže, zatim su prošetali do zgrade Vlade, i ponovo se vraćaju ka Ministarstvu.

Među okupljenima, javaljuju fotoreporteri Blica, nema profesora.

Bilo je spekulacija i da je kompromitovan kombinovani test, koji će se polagati sutra, međutim iz Ministarstva prosvete dematnuju te navode.

Skandal u Srbiji, “provaljeni” testovi za malu maturu!

 

Nešto pre 15 sati došlo je i do incidenta u Nemanjinoj ulici, kada je vozilo koje je pokušalo da se provuče kroz masu okupljenih, naletelo na jednu osobu.

Prema jednim izvorima, automobil je naleteo na devojčicu, a prema drugima, „zakačio“ je oca jednog od đaka.

Ubrzo se pojavila i policija, a prema rečima očevidaca, u ovom incidentu niko nije povređen.

Kako Blic saznaje od izvora iz istrage, u beogradskom Tužilaštvu u toku je ispitivanje osobe za koju se sumnja da je imala u posedu testove iz matematike koji su potom i javno objavljeni.

Reč je o majci jedne učenice iz osnovne škole, koja se nalazi u Zemunu.

„Trenutno se žensko lice ispituje i utvrđuje se kako je došla u posed testova iz matematike koje su mali maturanti danas trebali da polažu u okviru male mature“, kaže izvor „Blica“.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More