SL – “Delfini“ proradili posle nevremena! Jedan je Deki Savić! Evo kako je prokomentarisao prekid zbog nevremena

Foto: VSS/Marcel ter Bals
402

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je večeras Australiju sa 12:8 (4:5, 3:0, 4:3, 1:0), u utakmici prvog kola Grupe B na završnom turniru Svetske lige u Beogradu.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Andrija Prlainović sa tri gola, dok su po dva postigli Filip Filipović i Strahinja Mitrović. Po jedan gol postigli su Dušan Mandić, Strahinja Rašović, Miloš Ćuk, Nemanja Vico i Milan Aleksić.

U ekipi Australije po dva gola postigli su Ričard Kempbel, Nejtan Pauer i Ris Hauden. Po jedan pogodak postigli su Džordž Ford i Aron Janger.

Posle prve četvrtine utakmica je bila prekinuta sat vremena zbog nevremena u Beogradu. Tu deonicu Australija je dobila sa 5:4. Srpski vaterpolisti su pojačali u nastavku i serijom 5:0 poveli sa 8:5.

Domaći su posle pogotka Prlainovića stekli pet golova prednosti (11:6) u trećoj četvrtini, posle toga su bez problema sačuvali prednost i pobedom startovali na turniru.

Srbija će u drugom kolu, u sredu od 21 sat igrati protiv Hrvatske.

U drugom kolu u sredu igraju: Japan-Kanada (15.00), Madjarska-Španija (16.45) i Australija-Kazahstan (19.15).

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da je njegova ekipa dobrom igrom u odbrani večeras ostvarila zasluženu pobedu protiv Australije, na startu završnog turnira Svetske lige u Beogradu.

“Lošiji početak, ali posle veće pauze uspostavili smo naš ritam. Australija je uvek bila kvalitetna ekipa. Oduvek smo igrali tvrdo s njima. Mislim da smo kontrama, odnosno tvrđom odbranom uspeli da zasluženo pobedimo”, rekao je Savić posle utakmice.

Utakmica je posle prve četvrtine bila prekinuta oko sat vremena zbog nevremena.

“Uslovi su bili fenomenalni, sad što je vreme takvo…”, rekao je Savić kroz osmeh.

U drugom kolu, u sredu od 21 čas Srbija će igrati protiv Hrvatske.”Klasik i veoma zahtevna utakmica”, naveo je Savić.

Reprezentativac Srbije Stefan Mitrović rekao je da je njegovoj ekipi dobro došla pauza.

 
“U vodi se ne oseća kiša, ali neprijatna je grmljavina. Dobro nam je došla pauza da se saberemo i da na kraju obezbedimo pobedu”, rekao je on.
 
“Izuzetna utakmica nas očekuje sutra. Nadam se da će organizatori preduhitriti vreme i potencijalno organizovati meč unutra. Deca su ostala da čekaju, kasnije smo završili, ali hvala im što su nas podržali do kraja”, naveo je Mitrović.
Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More