U Smederevu održan protest pod maskama, upućena tri zahteva za nadležne (FOTO)

Foto: Facebook / Pokret Tvrđava
450

SMEDEREVO – Građani Smedereva izveli su juče na glavnom gradskom trgu performans „Bal pod maskama“ kako bi ukazali na problem katastrofalnog zagađenja vazduha u gradu.

„Smatramo da je problem zagađenja vazduha krucijalni problem Smedereva. Očitane vrednosti suspendovanih čestica su pet i šest puta iznad dozvoljenih, a radi se o kancerogenim česticama“, izjavio je koordinator organizatora, Pokreta Tvrđava, Nikola Krstić.
„Za početak na problem ukazujemo performansom, ali ako nadležni ne preduzmu ništa, delovanje ćemo radikalizovati, i zajedno s drugim lokalnim aktivistima organizovaćemo građanski protest i blokadu puteva oko železare“, dodao je Krstić.

Okupljeni građani su izneli tri zahteva: da vlasnici železare ugrade adekvatne filtere, da uklone brda šljake i da se objavi koliko građana Smedereva boluje od malignih bolesti.

Nemamo reči da opišemo ovu pozitivnu energiju građana Smedereva. Po snegu i kiši. Veliko hvala ljudima koji su došli da…

Gepostet von Pokret Tvrđava am Sonntag, 18. November 2018

Izvor Tanjug Infobrif.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More