Beograd: Otvorena konferencija srpske medicinske dijaspore (FOTO)

Foto/Fondacija princeze Katarine
304

BEOGRAD – Princeza Katarina i princ Aleksandar Karađorđević svečano su otvorili 10. Konferenciju srpske medicinske dijaspore u hotelu Hilton u Beogradu. Ovogodišnjoj Konferenciji prisustvuje više od 600 domaćih lekara i više od 100 predavača iz 20 zemalja.

Dvodnevna Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Aleksandra i Katarine Krađorđević, u organizaciji Fondacije Princeze Katarine, uz podršku Ministarstva zdravlja, Ministarstva spoljnih poslova, Lekarske komora Srbije, Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Svetske zdravstvene organizacije.

Princ Aleksandar Karađorđević pozdravio je prisutne i zahvalio im se na velikoj pomoći i podršci konferenciji. Svečanom otvaranju prisustvovali su i Beti Rumeliotis, sestra Princeze Katarine, dr Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Republike Srbije, g. Alen Šeranić, ministar zdravlja Republike Srpske, predstavnici diplomatskog kora, drugi uvaženi gosti, kao i brojni predavači i učesnici iz Srbije i inostranstva.

„Srbija ima uspešnu tradiciju u medicinskoj nauci, imamo veoma dobre i kvalitetne lekare. Da bismo tako i nastavili, potrebno je da dalje razvijamo i promovišemo razmenu znanja i iskustava među lekarima“, istakla je princeza Katarina u svom govoru.

Deseta, jubilarna Konferencija srpske medicinske dijaspore pokriva širok spektar oblasti medicine, fokusirajući se na ginekologiju, pedijatriju, onkologiju, genetiku, gojaznost i dijabetes, oftalmologiju, kardiologiju i starenje. Predavači i moderatori su najistaknutiji medicinski stručnjaci iz Srbije i inostranstva – sa klinike Mejo iz Ročestera (SAD), Univerziteta u Birmingemu (Velika Britanija), Univerzitetske klinike u Bazelu (Švajcarska), bolnice Mitera iz Atine, Hernia Centra iz Minhena, Univerzitetske klinike iz Beča i drugih uglednih zdravstvenih institucija.

Cilj Konferencije je unapređenje saradnje između naših lekara i stručnjaka iz oblasti medicinskih nauka iz dijaspore sa institucijama i pojedincima koji predstavljaju stubove kvalitetne zdravstvene zaštite u Srbiji, kao i umrežavanje stručnjaka u oblasti zdravstva u Srbiji sa srpskom akademskom zajednicom u dijaspori.

Izvor Nasiusvetu.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More