Prijem za najbolje: Maturanti iz srednjih škola Srbije i RS gosti Belog dvora

FOTO: Kancelarija prestolonaslednika Aleksandra
311

BEOGRAD – Princ Aleksandar i princeza Katarina bili domaćini tradicionalnom prijemu za više od 600 najboljih učenika završnih razreda srednjih škola iz Srbije i Republike Srpske, u Belom Dvoru na Dedinju.

Svaka srednja škola u Srbiji i Republici Srpskoj bira đaka generacije, osamnaestu godinu zaredom , kome Fondacija za obrazovanje i kulturu prestolonaslednika Aleksandra dodeljuje pohvalnicu i poklon u znak priznanja za izuzetne rezultate postignute u srednjoj školi.

„Čestitam vam na velikom uspehu iSrednje škole, Maturanti, želim vam da i dalje budete najbolji u budućnosti. Vi ste budućnost Srbije i Republike Srpske. Budite ponosni na znanje koje ste stekli i stavite ga u službu naše zemlje i svih njenih građana“ – istakao je prestolonaslednik u svom govoru.

Princ Aleksandar zahvalio se na velikoj pomoći partnerima u ovom projektu – kompanijama NCR Corporation i Link Group.

„NCR aktivno ulaže u razvoj i poboljšanje uslova za obrazovanje mladih, tako da brojni talenti naše zemlje mogu da nastave svoje obrazovanje i ostvare uspeh u svojoj zemlji. Pružanjem pomoći najboljim srednjoškolcima želimo da pružimo dobar primer podrške mladim ljudima koji predstavljaju budućnost naše zemlje“, objasnio je generalni direktor korporacije NCR u Srbiji Stefan Lazarević.

Pomoć u organizaciji ovog događaja pružili su saobraćajna policija i Vojnomedicinska akademija, kompanija Coca-Cola, hor Apostolske hrišćanske crkve iz SAD, volonteri iz udruženja “Kraljevina Srbija” i studenti Link Group akademije.

Svečanosti su prisustvovali ministar obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ministarka prosvete i kulture Republike SrpskeNatalija Trivić, generalni direktor NCR korporacije u Srbij Stefan Lazarević, direktorka marketinga Link Group Milica Zorić, član Krunskog saveta akademik Milovan Danojlić, kao i brojne druge ličnosti iz sveta kulture, umetnosti i nauke.

Najbolji maturanti svih srednjih škola u Srbiji i Republici Srpskoj bili su zadovoljni što će kompanija Link Group dodeliti 30 stipendija za njihovu prestižnu IT Akademiju.

Dodela stipendija će se održati u septembru u Belom Dvoru.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More