Kristina Kovač napustila Srbiju i objavila neobičan post, ovakvoj reakciji se nije nadala

Foto: Facebook/ Kristina Kovač
635

Kristina Kovač (44) nedavno je napustila Srbiju i preselila se u Stokholm, a sada je sve iznenadila objavom na Fejsbuku da traži posao i šta bi sve mogla da radi.

Nekadašnja članica grupe “K2” do detalja je objasnila za šta je sve sposobna, naglasivši da je određene poslove radila i u vreme popularnosti sa pomenutom grupom. Inače, Švedsku je nazvala svojom zemljom snova.

Фотографија корисника Kristina Kovac
Foto: Facebook/ Kristina Kovač

 Evo, pored toga što sam na svom profilu za strane saradnike postovala priču o tome kako tražim posao u Stokholmu, mogla bih to da uradim i ovde, možda nekim čudom nešto iskrsne… Znači, ja sam kompozitor, producent, vokalni aranžer, aranžer, vođa hora i bivši sudija X faktora u Srbiji. Imam dugogodišnju muzičku karijeru iza sebe, takođe u Srbiji, a znaju me i u ponekoj ex Yu republici. Da vidimo – šta umem da radim? Tu leži zec u grmu…

– Pa, umela bih da radim sve za šta su potrebni zdrav razum, brzo učenje i kapiranje, odlično, sasvim tečno poznavanje, pisanje i govor engleskog, dobar nivo španskog, početni nivo švedskog, mađarskog (da, toliko je težak da se ne bih usudila da kažem da govorim bolje od početnog nivoa posle x vremena učenja)…Vrlo vesela i komunikativna priroda, urođena ljubaznost, tačnost, sposobnost da radim u timu a bogami, i da povedem…Osim muzičkog iskustva i talenta…umem dobro da pišem – i na srpskom i na engleskom.

Kad Crnogorac opisuje Švedsku: Imaju neprimjereno mnogo parkova! (VIDEO)

– Dve ruke imam – sve što mogu vredne ruke, to uglavnom umem da radim. Od iskustava u drugim poslovima mogu da navedem – glumu u svojim spotovima, kao i par epizodnih uloga u filmovima i serijama…kratkotrajno konobarisanje u mladosti… kratkotrajno sekretarisanje, isto u mladosti… mprodaju gumenih lutkica na ulici u turističkoj četvrti Atine… Zašto navodim sve ovo? Pa da bude jasno da se ne libim da radim svaki pošten posao i da nisam neka razmažena, dignutog nosa, nesposobna za normalan, pošten rad. Sve ove poslove, osim konobarisanja, radila sam kad sam uveliko bila deo dua K2 (u prevodu, popularnost u Srbiji je već bila prisutna).

Фотографија корисника Kristina Kovac
Foto: Facebook/ Kristina Kovač

– Šta mogu – mogu da predajem muzičko u internacionalnoj školi ili da budem asistent učitelju muzičkog (nisam ni kvalifikovana ni sertifikovana, ali znanje imam!)… Mogu da radim u muzičkoj firmi u kojoj švedski nije obavezan…

– Zapravo, hajde da ne ređam šta sve mogu, nego da kažem šta mi treba – treba mi posao sa ugovorom na minimum 6 meseci i minimum 80% radnog vremena… Samo sa takvim ugovorom mogu da tražim personalni broj u Švedskoj. I posao od kog mogu da živim. Takođe, važno mi je da poslodavac bude normalan, ne neki muljator – redovna plaćanja poreza i zdravstvenog i slično, to podrazumevam…

– Eto, FB drugari – ukoliko neko ima konkretnu ideju, poznaje Peru kom baš treba zaposleni kao što sam ja, ima druga Svena koji bi me rado zaposlio, poznaje Ulriku koja ima pravi posao za mene, ima pitanje – Inbox je vaš. A ja svakako bunarim ovde već uveliko na razne strane – od muzike pa nadalje…Vredna sam i poštena, to je jedino važno – kraj je Kristininog oglasa za posao.

Фотографија корисника Kristina Kovac
Foto: Facebook/ Kristina Kovač

Nekoliko sati kasnije, Kovačeva je objavila novi status, očigledno pod utiskom poruka koje je dobila.

– Ne moram da čujem i vidim, tačno znam da ima onih kojima su moja iskrenost i otvorenost patetične, koji misle da sam luzer što otvoreno pričam o stvarima u kojima mi treba pomoć ili savet. I neka ih, neka misle tako… Mene realno raduje to što ću se ja u toj priči smejati poslednja. Oni ne znaju da dobro podjednako pokreće ovaj svet kao i zlo. I da se na svaki moj iskreni post javi toliko dobrih ljudi… Nude pomoć…nude smeštaj…nude podršku…ideje… A realno – to se jedino računa. Ja sam bogata žena, ali to sam već znala. Laka vam svima noć iz Stokholma – poručila je.

I na kraju balade, sinoć je konačno razrešila misteriju koliko je u Švedskoj i kakav joj posao predstoji.

Čak 119 ljudi je podelilo moj jučerašnji status! Mnogi od njih ne znaju da sam ja u Stokholmu već mesec i po dana, pa…

Gepostet von Kristina Kovac am Freitag, 21. Juni 2019

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More