Haos širom Srbije zbog obilnih padavina, delovi Beograda potopljeni! (FOTO + VIDEO)

FOTO TANJUG/ DUSAN ANICIC
112

BEOGRAD – Zbog nevremena koje je zahvatilo glavni grad Srbije nešto posle 18 sati , saobraćaj se u određenim delovima odvija „vrlo otežano“, pogotovo kod Arene i kule Genks na Novom Beogradu, rečeno je agencijama u MUP-u.

Na Novom Beogradu pojedini automobili vozili su trotoarom, kako bi izbegli vodu na kolovozu, a u Cvijićevoj ulici je došlo do formiranja gejzira koji je bio visok više od pet metara!

Fotografije stanovnika prestonice na društvenim mrežama pokazuju da je veliki deo Beograda potopljen.

Zbog posledica obilnih padavina pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su u Beogradu 37 puta i iz poplavljenih objekata spaseno je ukupno 12 osoba, saopštio je večeras načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Najvećih problema bilo je na teritoriji opštine Palilula, tačnije u naseljima Borča, Ovča, Krnjača i Kotež, gde su i dalje na terenu pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd, naveo je Marić.

U naselju Borča iz poplavljenih kuća spaseno je sedam osoba. Vatrogasci-spasioci su iz Ulice Drinske divizije evakuisali pet ljudi, a dve starije osobe su spasene iz domaćinstva u Obrovačkoj ulici, dodao je on, saopštio je MUP.

Marić je rekao da je trenutno u Beogradu angažovano 90 vatrogasaca-spasilaca sa 23 vozila, a aktiviran je i tim za ispumpavanje vode sa pumpama velikom kapaciteta.

Nevreme je zahvatilo i druge gradove u Srbiji.

U Kragujevcu se u nižim delovima grada izlila kišna kanalizacija, a u nekoliko prigradskih naselja voda je ušla u podrume, dvorišta, stambene i poslovne objekte kao i u podrum osnovne škole „Natalija Nana Nedeljković“.

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu Zoran Kočović je rekao agenciji Beta da su najugroženija naselja Ilina voda, Beloševac, Grošnica, kao i Lepenički bulevar.

Prema rečima Kočovića, primljeno je preko 200 poziva gradjana za pomoć u crpljenju vode iz dvorišta i objekata,a nadležne ekipe rade i na čišćenju šuta sa ulica i produbljivanju kanala.

FOTO: TANJUG/ BILJANA RADEKA SEPAROVIC

U saniranju posledica nevremena angažovane su ekipe Uprave za vanredne situacije, vatrogasno spasilačke jedinice kao i JKP „ Vodovod i kanalizacija“ i JKP „ Šumadija“.

Kako je prenela Televizija Kragujevac sa poligona Radarskog centra na Bešnjaji tokom popodneva ispaljeno je 220 raketa.

Strelci su delovali u Kragujevcu, Kniću i Kraljevu.

U Čačku je zbog nevremena koje je pogodilo taj grad proglašena je vanredna situacija.

Nevremenom su pogođena i mesta oko Gornjeg Milanovca, a u selu Družetići grad je za pričinio štetu u usevima i na objektima.

Nešto pre 19 časova snažno nevreme praćeno gradom zahvatilo je Zaječar i okolinu. U pojedinim delovima grada padao je grad veličine kokošijeg jajeta koji je naneo značajnu materijalnu štetu, javlja Glas Zaječara.

Zaječar je bio miran grad, bez grada, dok ne dođe onaj baksuz..

Gepostet von Živojin Zdravković am Sonntag, 23. Juni 2019

Najviše štete, prema za sada ne potvrđenim informacijama, pretrpelo je naselje Kotlujevac, gde je mestimično padao grad veličine kokošijeg jajeta.

Poplava centar sela Vrazogrnac.

Gepostet von Stefan Petrović am Sonntag, 23. Juni 2019

Grad je zabeležen u svim zaječarskim naseljlima, kao i materijalna šteta, koja će naknadno biti procenjena.

U naselju Beli Breg snažan pljusak izazvao je kolaps na ulicama, a slična situacija zabeležena je i u obližnjem selu Vražogrnac, čiji je centar potopljen još u kasnim popodnevnim časovima.

U Ćupriji je oko 17 časova počeo veoma jak pljusak koji se posle nekih desetak minuta pomešao sa gradom veličine graška.

Obilna kiša, praćena snažnim vetrom pogodila je danas Zrejanin i okolinu nešto pre 19 časova.

AMSS apeluje na vozače da budu daleko oprezniji za volanom i da po jakom pljusku zaustave vozilo na prvom bezbednom proširenju.

Izvor Danas/Infobrif/Tanjug/Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More