Kragujevac hoće nazad svoje odmaralište u Hrvatskoj

Gradac/Foto/Wikipedia
424

KRAGUJEVAC – Grad Kragujevac obratiće se uskoro nadležnim organima Hrvatske i pokušati da uđe u postupak mirnog rešavanja spora u vezi sa odmaralištem u mestu Gradac pored Makarske, rekao je danas gradski pravobranilac Branko Petronijević.

„Odluku o redosledu koraka koje ćemo preduzeti doneće Gradsko veće, a sledićemo i stav domaćih organa u vezi sa srpskim odmaralištima u Hrvatskoj“, rekao je Petronijević agenciji Beta navodeći da će se Kragujevac najpre obratiti Ministarstvu državne imovine Hrvatske.

Po njegovim rečima, odmaralište u mestu Gradac će „kad-tad“ biti vraćeno Kragujevcu koji je 50-tih godina prošlog veka kupio zemljište i sagradio nekoliko objekata u okviru odmarališta.
Petronijević je kazao da je odmaralište „oteto“ 1991. godine, a da je u vlasništvu Hrvatske od 1999. godine kada je zakonom predviđeno da imovina pripada toj državi do okončanja postupka sukcesije.

„Mi ćemo nadležnim organima Hrvatske najpre dostaviti svu dokumentaciju koja dokazuje da je odmaralište naše. Mogli bismo i da tužimo ali ćemo videti jer ti postupci vrlo dugo traju“, kazao je Petronijević.

On je dodao da je tokom prošlogodišnjeg obilaska odmarališta video da su objekti u tom kompleksu obnovljeni i u vrlo dobrom stanju kao i da je nekoliko njih u upotrebi, izmedju ostalog i za potrebe lokalnog vrtića.

Izvor Infobrif.rs Beta
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More