Obeleženo pola veka postojanja Srpske pravoslavne crkve u Švajcarskoj

FOTO: Srebinfo.ch
271

CIRIH – Blagoslovom Episkopa austrijsko-švajcarskog Andreja, u hramu Svete Trojice u Cirihu, priređena je svečana Akademija povodom 800. godišnjice autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i 50. godišnjice njenog prisustva u Švajcarskoj, kao i povodom proslavljanja hramovne slave.

Nakon bogosluženja, usledio je program Akademije koji je otvorio Episkop Andrej svojom prigodnom besedom, a usledili su nastupi horova Stevan Mokranjac i Bogorodičin, kao i oba ciriška dečija hora. Deca iz Uspenjskog hrama su izveli premijernu predstavu, autora o. Miroslava Simijonovića, pod nazivom „Ispraćaj kosovskih junaka”, dok su deca iz Svetotrojičinog hrama izveli predstavu „Crkva kroz vekove”.

Vladika Andrej je osveštao slavski kolač i žito koje su pripremili kumovi ovogodišnje slave, članovi hora Stevan Mokranjac, koji su i sami proslavljali 50 godina svoga postojanja.

Hramovnu slavu su uveličali svojim prisustvom ambasador Bosne i Hercegovine u Bernu dr Boro Bronza, predsednik srpskih privrednika u Švajcarskoj Stojan Stevanović, predsednik Prosvjete  dr Čedomir Papović i predstavnici drugih konfesija kao i mnogi drugi ugledni gosti.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More