Vulin: Srbi nisu pretnja, brinu me izjave Izetbegovića

Foto/Tanjug
416

BEOGRAD – Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da ga brine kad Bakir Izetbegović Srbiju i srpski narod predstavlja kao pretnju i istovremeno opravdanje za naoružavanje, ali ga takođe brine i što je to u BIH prošlo bez ikakve osude zvaničnika.

Vulin u saopštenju za medije poručuje da Bosna i Hercegovina može da se naoružava u meri u kojoj o tome odluče njeni legitimni organi, i da to Srbija, kao zemlja čuvar Dejtonskog sporazuma, ne vidi kao pretnju.

Brine ga, međutim, kako kaže, izjava odlazećeg bošnjačkog člana Predsedništva o potrebi naoružavanja BiH i što to opravdava tvrdnjom da su “Bošnjaci sve više ugroženi politikom koja se vodi na srpskoj strani”.

Vulin podseća da je tu optužbu Izetbegović izneo na proslavi Sedme brigade armije BiH, koja je, kako kaže, u svom sastavu je imala odred El Mudžahedin, sastavljen od islamista iz Saudiske Arabije i Avganistana, odred koji se proslavio odsecanjem glava srpskih vojnika i civila.

“I nije prvo javno odsecanje glava hrišćana bilo u Siriji i od strane Isisa već na planini Ozren od strane mudžahedina 7. brigade armije BiH. Takvi odredi su i onda i sada bili pretnja miru, a ne Srbi koji žive u BiH”, kaže Vuli i dodaje da “mirovna politika predsednika Vučića u Izetbegoviću nije imala iskrenog sagovorinika te da se nada da će se to promeniti.

Zaključuje da bi dokaz promene bio i odgovor na pitanje koje on postavlja već tri godine – šta je potrebno da organi BiH saopšte ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića i da li će za to bilo ko odgovarati?”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More