Kosovski poslanici traže sednicu Skupštine o uvođenju sankcija Srbiji

Foto: Skupština Kosova, arhiva
437

PRIŠTINA – Grupa od 13 poslanika Skupštine Kosova podnela je zahtev za održavanje sednice parlamenta na kojoj treba da se raspravlja o uvođenju ekonomskih i političkih sankcija Beogadu kao meri reciprociteta zbog „agresivnog“ ponašanja Srbije.

Nezavisni poslanik Korab Sejdiu napisao je na fejsbuku da je od predsednika Skupštine Kosova zatražena parlamentarna rasprava sa obrazloženjem da je Srbija „u poslednje vreme intenzivirala agresiju na Kosovo i da zato treba da dobije oštar odgovor“.

„Pravo Kosova da se odbrani od direktne agresije Srbije nadvladava bilo koju međunarodnu obavezu Kosova koju smo preuzeli putem bilateralnih ili multilateralnih sporazuma“, napisao je Sejdiu na fejsbuku.

Na osnovu poslovnika o radu Skupštine Kosova, njeno predsedništvo u najkraćem mogućem roku treba da odluči o datumu održavanja rasprave, pošto je dovoljan broj poslanika podržao zahtev za održavanje sednice.

Zjarri të luftohet me zjarr!I mbështetur nga 12 kolegë deputetë të tjerë nga rradhët e opozitës (shih nënshkrimet),…

Gepostet von Korab R. Sejdiu am Montag, 19. November 2018

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More