Autobusi u Beograd stižu na potpuno novu lokaciju, evo gde je novo stajalište

Foto/Printscreen/You Tube
250

Deo Beogradske autobuske stanice (BAS) preseljen je pre tri dana, pa sada svi koji autobusima dolaze u prestonicu prigradskim, međugradskim i međunarodnim linijama, stižu na potpuno novu lokaciju!

Nekadašnji dolazni peroni koji su se nalazili pored hotela “Bristol” i zgrade “Simpa”, već su iseljeni, uskoro će biti i srušeni zbog projekta “Beograd na vodi”, a putnici sada pristižu sa druge strane Starog savskog mosta, na prostor iza nekadašnje Glavne železničke stanice, gde je napravljen ogroman parking, kao i prihvatna autobuska stanica.

Novo stajalište sastoji se od 12 perona, što je za šest više od prethodnog, tu je i prostran bife, parking za autobuse… Ono što mu nedostaje su klupe na koje građani mogu sesti dok čekaju autobus, kao i neka trafika, eventualno bankomat…

„Dobro je što ima 12 perona, pa nema gužve kao na staroj stanici, prostor je natkriven pa ne morate da strepite da li će početi kiša, a može i da se pobegne od sunca. Međutim, nema parkinga, niti klupa. Kolima uopšte ne može da se priđe kako bi pokupili nekoga, nego moraš da ga sačekaš ispred BAS-a ili kod izlaza iz Stare železničke stanice“, žali se jedan od redovnih korisnika BAS-a.
Iz BAS-a kažu da su premeštanje morali da ubrzaju zbog radova na projektu “Beograd na vodi” i obećavaju će klupe uskoro biti postavljene.

„Novi dolazni peron je u upotrebi od prošle subote. Ruglo oko stanice, koje su ostavili nakon premeštanja Železničke stanice, uskoro bi trebalo da počiste i da se postavi nova ograda oko dolaznog stajališta. Takođe, uskoro će se postaviti i klupe“, kažu iz BAS-a.

Nova stanica, odnosno njen deo, privremenog je karaktera. Naime, planirano je da se kompletan BAS preseli jednog dana u Blok 42 na Novom Beogradu, preko puta buvljaka. Kada će se to desiti, međutim, veoma je neizvesno jer tamo ozbiljniji radovi nisu ni počeli.

BAS je počela sa radom 1966. godine, smeštena uz bivšu Glavnu železničku stanicu. Danas ovo preduzeće ima 700 zaposlenih radnika. Stanica dnevno prihvati 22.000 putnika i 1.800 autobusa, što na godišnjem nivou čini devet miliona putnika u 720.000 autobusa.

Izvor Blic,Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More