Ovo je zvanično najbolji restoran na svetu (VIDEO)

Foto/Printscreen/You Tube
152

Francuski restoran “Mirazur” argentinskog šefa Maura Kolagreka u Mentonu, na jugu Francuske, proglašen je za najbolji na svietu po izboru specijalizovanog britanskog časopisa “Restauranta” na svečanosti održanoj u Singapuru.
“Noma” u Kopenhagenu zauzela je drugo mesto na toj rang-listi 50 najboljih restorana u sveta, najuglednijoj u svjetskoj gastronomiji, iza koje je “Asador Etxebarri” u španskoj Baskiji. Četvrto mesto je pripalo restoranu “Gaggan” u Bangkoku. Mauro Kolagreko koji je na prošlogodišnjem izboru bio na trećem mestu, jedini je strani šeh u francuskom vodiču “Mišelinu” koji ima tri zvezdice.

U društvu supruge Julije, Brazilke, kao i osoblja “Mirazura”, Kolagreko se nakon proglašenja pobednika popeo na pozornicu noseći veliku zastavu na kojoj su bile četiri manje – argentinska, brazilska, francuska i italijanska, prenosi Klix.ba.

“Ova zastava prikazuje Mirazur i nov način kuvanja u Francuskoj”, rekao je.

Odao je priznanje Francuskoj koja mu je omogućila da se “izrazi” kroz gastronomiju, Argentini za “uspomene iz detinjstva”, Brazilu koji mu je dao “ljubav njegovog života” i Italiji iz koje dolazi polovina njegovog osoblja.

“Hvala mom timu. Zaslužujete ovo. Hvala mojim prijateljima koji su nas podržavali ovih trinaest godina”, dodao je Kolagreko.

Izvor Klix.ba
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More