Bravo! Profesori se odrekli honorara da bi opremili školu

FOTO: Pixabay
430

MAJDANPEK – U Tehničku školu u Majdanpeku ovih dana ušla je oprema koja će biti korišćena u nastavi vredna gotovo pola mliona dinara.

Nije u pitanju bilo kakav projekat, donatori nisu nisu stranci, već profesori ove škole koji se četvrti put zaredom odriču honorara za ispite za vanredne učenike i tim novcem kupuju opremu i materijale koje koriste u nastavi. Na taj način su najpre kupovinom devet računara opremili kabinet za smer ekonomske struke, a onda su na red doši alati i oprema za mašinsku radionicu u kojoj se odvija praktična nastava što je umnogome olakšalo rad i profesorima i učenicima.

Novcem od profesorskih honorara kupljena je i interaktivna elektronska tabla, prva takve vrste u majdanpečkim školama. Uz mozaBook aplikaciju, obrazovni prezentacioni softver, obrada gradiva postala je jednostavnija, a časovi zanimljiviji. Profesori su na isti način finansirali i kupovnu računara za kabinet stranog jezika, a za odeljenje bravara i varilaca dva aparate za varenje i šest stega, kao i stručnu ekskurziju za učenike elektro odeljenja do Hidroelektrane „Đerdap“, saznaje Danas u Tehničkoj školi Majdanpek.

„Sada smo novcem od honorara kupili devet računara, četiri za potrebe jedinice Tehničke škole u Donjem Milanovcu i pet koji će biti korišćeni u Tehničkoj školi u Majdanpeku, između ostalog i za novootvoreno odeljenje koje školuje mašinske tehničare motornih vozila kako bi se radila dijagnostika vozila. Nabavljeni su instrumenti i materijal za elektro grupu predmeta u vrednosti većoj od 150 hiljada dinara, kao i antena za internet“, rekao je za Danas direktor škole Dragoslav Janković.

Profesori ove škole svoj postupak, koji danas nije tako čest, objašnjavaju jednostavno – teško je raditi sa đacima bez osnovnih sredstava, a ako posedujemo opremu radićemo lakše i kvalitetnije i učenici će bolje savladati gradivo, dakle, svi su na dobitku.

Izvor Infobrif/Danas
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More