Ford otpušta 12.000 radnika u Evropi

FOTO: Pixabay
105

FRANKFURT – Američki proizvođač automobila “Ford” će ukinuti 12.000 radnih mesta u Evropi do 2020. godine kako bi svoje poslovanje vratio na staze profita.

Kako je danas saopšteno iz te kompanije, već je obustavljena proizvodnja u tri “Fordove” fabrike u Rusiji, u toku je zatvaranje fabrika u Francuskoj i Velsu, a smanjen je broj smena u fabrikama u Španiji i Nemačkoj.

Smanjenje broja zaposlenih, koje će pogoditi 12.000 radnika u pogonima u potpunom vlasništvu “Forda” ali i u mešovitim preduzećima kompanije u Evropi, biće realizovano prvenstveno kroz program dobrovoljnog odlaska radnika, prenosi Rojters.

Izazovi investiranja u električna, hibridna i autonomna vozila, dok se istovremeno moraju izvršiti popravke motora kako bi se zadovoljili nove propisi o čistom vazduhu, primorali su proizvođače automobila u celom svetu da smanje fiksne troškove i pojednostave svoje portfelje modela.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More