Više nema dileme, Evroliga donela konačnu odluku o Partizanu!

FOTO:kkpartizan.rs
276

Od trenutka kada je Partizan eliminsan u ABA ligi bilo je jasno da će „crno-beli“ morati da načine velike napore kako bi se nakon nekoliko godina pauze vratili u Evroligu.

Mesecima se praktično koketiralo sa sada već čuvenom „vajld-kartom“, odnosno pozivnicom evropske košarkaške elite, pa su se kao favoriti za poslednje mesto u Evroligi naredne sezone pored Partizana izdvojili Zenit, Ritas i Uniks.

Na današnjem sastanku borda Evrolige u Barseloni, Evroliga je odlučila da 18. učesnik takmičenja u narednoj sezoni bude Zenit iz Sankt Peterburga.

Rusi iza sebe imaju sjajne finansijske uslove, veliki „Gasprom“ iza sebe i činjenicu da nikada nisu igrali u Evroligi što su samo neki od aduta koji su najverovatnije presudili u ovoj odluci Evrolige.

Informaciju je preneo litvanski novinar Donatas Urbonas iz pouzdanih izbora, a uskoro bi trebalo da usledi i službena potvrda Evrolige.

Srbija će naredne godine svakako imati jednog predstavnika, pošto je Crvena zvezda osvojila ABA ligu.

Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More