Skromni predsednik države odbija da živi u luksuznoj zvaničnoj rezidenciji

FOTO: Tanjug/AP/Mexico presidential press office
369

MEKSIKO SITI – Predsednik Meksika Andres Manuel Lopes Obrador koji odbija da živi u luksuznoj zvaničnoj rezidenciji izjavio je danas da planira da se preseli u nekorišćen stan u svom kabinetu.

Izuzetno skromni Lopes Obrador pretvorio je staru predsedničku rezidenciju u umetnički centar i trenutno živi u svojoj kući na jugu Meksiko Sitija.

Njegov kabinet se nalazi u centru Meksiko Sitija, u vekovima staroj Nacionalnoj palati, i on kaže da mu često treba puno vremena da stigne do kuće zbog saobraćajnih gužvi u tom delu grada s devet miliona stanovnika.

Lopes Obrador, koji svakog jutra u 7.00 drži konferenciju za medije, i sada ponekad prespava u kabinetu. Članovi njegove porodice neće se sada preseliti s njim, nego tek kada njegov najmlađi sin završi školsku godinu, prenosi Beta.

FOTO: Tanjug/AP Photo/Oliver de Ros

Predsednik Meksika je rekao da ništa neće promeniti u Nacionalnoj palati, istorijskom spomeniku s poznatim muralima. Obećao je da će turisti i dalje imati pristup toj zgradi i da se ništa neće dogoditi ni brojnim mačkama koje žive u dvorištu.

Izvor Politika
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More