Gastarbajter iz Pariza koji je uleteo u baštu kafića u centru Beograda izneo odbranu, evo šta je rekao

FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC
186

Dejanu M., vozaču BMW koji je uleteo u baštu kafića u Beogradu i povredio porodicu, određen je jednomesečni pritvor.

“Žao mi je što sam pobegao s mesta nesreće, jer za udes uopšte nisam kriv ja, već žena u „suzukiju“, koja na raskrsnici nije stala na znak „stop“. Kada me je udarila, izgubio sam kontrolu i naleteo na parkirana vozila, a potom u kafić.

Ovim rečima započeo je iznošenje svoje odbrane pred tužiocem Dejan M. (29) iz Porodina, gastarbajter iz Pariza, koji je u četvrtak izazvao stravičan karambol u Ulici Strahinjića bana u centru Beograda, piše Kurir.

Dejan M. je, podseća Kurir, svojim BMW nakon sudara u raskrsnici naleteo na dva parkirana automobila, a potom se zabio u baštu kafića i teško povredio goste – bračni par sa trogodišnjom devojčicom. Nakon udesa, on je pobegao s mesta nesreće, a uhapšen je sutradan na graničnom prelazu Kladovo, odakle je pokušao da pobegne u Rumuniju.

“Ispričao je da se sve desilo u nekoliko sekundi. Rekao je da ga je „suzuki“ navodno udario u zadnji levi točak, nakon čega je njegov BMW poleteo u stranu. Tvrdio je da nije više mogao da kontroliše automobil i da je tada došlo do karambola. Krivicu je više puta pokušavao da svali na vozača „suzukija“, dok razloge za svoje bekstvo, ne samo sa mesta nesreće već i iz zemlje, nije uspeo baš najbolje da objasni. Kao jedan od razloga za takav potez naveo je i strah od razjarenih građana koji su ga odmah napali”, rekao je za Kurir dobro obavešten izvor.

On dodaje da je Dejan M. tvrdio da nije bio pod dejstvom alkohola, kao i da u Francuskoj radi kao vozač.

“Navode svedoka da je ženi za volanom „suzukija“ nakon sudara pretio „heklerom“ takođe je odbacio, tvrdeći da nikakvo oružje nije imao u kolima”, dodaje sagovornik Kurira.

Teško delo

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo Prvom osnovnom sudu da Dejanu M. zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja odredi pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva.

Kako saznaje Kurir, u daljem toku istrage biće saslušani i ostali učesnici ove nesreće, među kojima je i  suvozač Nikola Dž., kog je na mestu nesreće ostavio pored slupanog BMW.

Vozilom sa francuskim tablicama uleteo u kafić i povredio porodicu, vozač uhapšen na granici (FOTO)

Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More