Prizrenski bogoslovi ispred Notr Dama pevali molitvu “Bogorodice djevo” (VIDEO)

Foto/Printscreen/Video/Savez Srba Francuske
134

Studenti prizrenske Bogoslovije boravili su u poseti Parizu, a ispred katedrale Notr Dam pojali su molitvu „Bogorodice Djevo“.

http://www.srpskenovinecg.com/kultura/kultura/70450-priyrenski-bogoslovi-pariz

Gepostet von Union des Serbes de France / Savez Srba Francuske / Савез Срба Француске am Montag, 1. Juli 2019

Prizrenski bogoslovi učestvovali su u proslavi Vidovdana u Parizu. Njihov dolazak realizovan je zalaganjem Petra Petrovića – Pepija i Đura Ćetkovića, predsednika Saveza Srba Francuske, a na insistiranje admirala Lakaja, uz dobrotvornu pomoć Purića i parohije Sv. Save u Parizu.

Uoči Vidovdana, u Domu Francuske vojske, na trgu pored crkve Svetog Avgustina, u njihovu čast upriličena je svečana večera, u organizaciji ratnih veterana Francuske vojske i policije.

Domaćini su bili Žan Pol Baše – generalni inspektor Francuske policije, i admiral Lakaj – predsednik udruženja veterana “Maržino”.

Večeri su prisustvovali pukovnik Žak Ogar, vojni ataše Srbije Miroslav Nikolić, generalni konzul Srbije u Parizu Ivana Stanković i Romeo Milošević. Posle večere bogoslovi su prošetali trgom Konkord i Jelisejskim Poljima sa Đurom Ćetkovićem, koji im je ispričao kratku istoriju Francuske revolucije i Pariza.

„Iz Bogorodičinog grada Prizrena na Bistrici, ukrašenog crkvom Bogorodice Ljeviške, bogoslovi polaze u Bogorodičin grad na Seni, u čijem srcu je takođe Bogorodičina crkva, vršnjakinja Ljeviške— Notr Dam, da proslave dan u kome su zvona crkve Notr Dam 1389. godine objavila u Parizu pobedu u velikom boju na Kosovu, na braniku Evrope.

Srbi u Parizu obeležili Vidovdan, venci na srpskom groblju

Izvor Srpskenovinecg.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More