Princeza Katarina uručila radnu stanicu za mamograf Niškom kliničkom centru

Foto: Fondacija princeze Katarine
211

Princeza Katarina Karađorđević svečano je danas isporučila donaciju vrednosti od 57.500 dolara Centru za radiologiju Kliničkog centra Niš. Fondacija Princeze Katarine ostvarila je ovu važnu donaciju u saradnji sa Stavros Niarhos fondacijom iz Njujorka, saopšteno je iz princezine fondacije.

„Stavros Niarhos fondacija je naš dugogodišnji prijatelj i partner, uz čiju pomoć smo proteklih godina Kliničkom centru Niš isporučili mobilni mamograf vredan više od pola miliona eura kojim je pregledano više od sto hiljada žena u našoj zemlji, ultrazvučni aparat takođe za Niš, dva ultrazvučna aparata i dva monitora za kolposkopiju za porodilište u Višegradskoj u Beogradu, uređaj za genetsko testiranje karcinoma za Institut za onkologiju i radiologiju iz Beograda.

Za moj humanitarni rad su najvažniji pojedinci i organizacije velikog srca. Ja i moja fondacija ćemo nastaviti naš rad da pomažemo zdravstvo Srbije”, rekla je princeza Katarina.

Prof. dr Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra Niš zahvalio se na donaciji ovako važnog medicinskog aparata i izrazili želju za nastavkom uspešne i humanitarne saradnje.

Fondacija Princeze Katarine se od samog osnivanja zalaže za prevenciju raka dojke i često donira opremu koja se koristi u dijagnostici i lečenju ove ozbiljne bolesti. Osim pomoći u nabavci medicinske opreme i materijala, fondacija NJ.K.V. Princeze Katarine organizuje brojne edukacije za lekare, kao i stručne posete eksperata zdravstvenim institucijama u Srbiji. Poslednji u nizu ovakvih dogadjaja je 10. jubilarni kongres srpske medicinske dijaspore koji je nedavno održan u Beogradu.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More