Da se malo podsetite Guče: Festival trube u Beču, trubači iz celog regiona “okupiraće” grad

Foto:PixaBay
96

Trubači iz celog regiona “okupiraće” Beč i to 5. i 6 jula 2019. godine povodom održavanja 40. izdanja masovnog Festivala trube.

Grad Beč je već dugi niz godina domaćin austrijskog festivala trubača, na kojem muzički orkestri i trubači iz svih austrijskih pokrajina, kao i grupe iz Južnog Tirola i Lihtenštajna, sviraju na odabranim mestima u centru Beča.

Ove godine 40. Festival trube  održava se 5. i 6. jula 2019. godine. Jubilarni koncert u zgradi gradske kuće Rathaus predviđen je za 5. jul u 19:00 časova.

U subotu 6. jula od 9:30 do 13:00 časova na trubačkoj stazi u centru grada, kao i kod dvorca Gornji Belvedere, predstaviće se brojni austrijski orkestri i trubači.

Muzička parada sa 22 orkestra koji će se kretati od trga Marije Terezije preko Ringa do trga ispred gradske kuće planirana je u 15:30 časova.  Ispred Rathaus-a  će u 17:00 časova biti održan završni koncert sa 1.200 trubača.

Ulaz je slobodan, a manifestacija se održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Beča, dr Mihaela Ludviga.

Detaljan program možete pogledati ovde.

Guča: Četiri dana muzike i nezaboravne zabave

Ovogodišnji Sabor trubača u Guči održaće se od 8. do 11. avgusta 2019. godine. Sabor će imati  dva trubačka dana, 9. i 10. avgust. Održaće se i koncerti Bobana Markovića i Dejana Petrovića, Bilje Krstić, a naravno tu će biti i tradicionalni ponoćni koncert.

Za četvrtak i nedelju planirani su koncerti estradnih umetnika. Posle zabrane narodnjaka na Saboru trubača, odnosno želji organizatora da se „Guča vrati trubi, a ne drugim muzičkim pravcima“, od ove godine narodnjaci su ponovo dobrodošli na Guču. Najverovatnije će nastupiti Dragana Mirković, dok za četvrtak još nisu sklopili dogovor.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More