Dramatični detalji istrage eksplozije u zgradi u Beču u kojoj je poginula Srpkinja

AP Photo/Ronald Zak
116

Austrijski istražitelji otkrili su uzrok stravične eksplozije u zgradi u Beču u kojoj je prošlog četvrtka poginula Ana Borojević (29), majka dvoje maloletne dece iz Velike Plane.

Naime, istraga je pokazala da je Anin komšija, Danijel S. (22), koji je takođe poginuo u jezivoj nesreći, namerno razneo zgradu, prenosi Blic.

Srpkinja, majka dvoje dece, žrtva eksplozije u Beču

Kako prenose mediji, najpre se sumnjalo da je do eksplozije i urušavanja dela zgrade došlo zbog curenja gasa. Međutim, utvrđeno je da je mladić namerno napravio stravičnu havariju.

“Utvrđeno je da se eskplozija dogodila u stanu Danijela S. Ovaj mladić je bio kuvar, a nekoliko dana pre tragedije izgubio je posao”, prenose izvori bečkih medija.

Kako kažu, Danijelu je otkaz jako teško pao.

“Zbog toga se sumnja da je namerno izazvao nesreću u nameri da izvrši samoubistvo”, kaže izvor bečkih medija.

Da ipak nije u pitanju slučajna nesreća, govore i tragovi prikupljeni na licu mesta pogibije Srpkinje i Danijela.

“Instalacije gasa u zgradi su nedavno pregledane i nije ustanovljen nijedan problem ili kvar. Takođe, detonacija je najviše razorila Danijelov stan”, kaže izvor iz policije.

Beč: Dve žrtve jučerašnje eksplozije u zgradi, 14 povređenih (FOTO)

Ana se u trenutku strahovite eksplozije nalazila u svom stanu, u dečjoj sobi.

“Zidovi su se obrušili na nju i zatrpali je. Njena deca, dva dečaka, srećom su preživela”, rekao je izvor iz policije.

Anin mlađi sin je u trenutku eksplozije bio u kupatilu, a stariji je shvatio da se nešto strašno dešava, pa je došao po njega i odmah ga izveo iz stana.

“Njima su komšije pomogle da se izvuku iz ruševine, ali njihova majka je satima kasnije pronađena ispod obrušenih zidova”, rekli su iz bečke policije za medije.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More