Platio kauciju za izlazak iz zatvora

Foto:Yotutube/pntsc
640

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić u utorak je položio kauciju od milion evra kojom, prema prošlosedmičnoj odluci vanraspravnog veća, može izaći iz istražnog zatvora.

Na zagrebačkom Županijskom sudu Hina saznaje da je kaucija uplaćena na sudski račun te da je za 15 sati zakazano ročište na koje će biti doveden iz Remetinca gde se nalazi od izručenja Hrvatskoj.

Todorić će se na tom ročištu obavezati da će se odazivati na sudske pozive, a moraće da preda i pasoš koji se trenutno nalazi na zatvorskom pologu, kazao je glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Uz polaganje pasoša Todorić na slobodi bez sudskog odobrenja neće smeti da napusti Zagreb, svoje mesto prebivališta.

Todorića će nakon ročišta sa suda vratiti u Remetinec, gdje će se razdužiti, a potom izaći na slobodu, najvjerojatnije u kasnim poslepodnevnim ili večernjim satima.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko firme Nexus ulaganja dao Agrokoru.

 

Izvor BN TV
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More