Najstarija dama Amerike danas proslavlja svoj 114. rođendan i otkriva recept za dugovečan život (VIDEO)

Foto:PrintScreen/YouTube
261

Osma najstarija osoba na svetu, a prva u Americi, danas će proslaviti 114. rođendan, a kako su doktori izjavili, tajna njene dugovečnosti je u tome što je imala sreće da jede zdravu hranu, kao i da vodi aktivan život.

Aleila Marfi, vremešna dama, koja je rođena 6. jula, sad već daleke 1905. godine u Severnoj Karolini, danas će proslaviti svoj 114. rođendan, i na taj način je postala najstarija živa osoba na teritoriji Amerike.

Put iz rodne Severne Karoline, doveo ju je tokom dvadesetih godina prošlog veka u predgrađe Njujorka, Harlem, gde je praktično sama odhranila svoje dvoje dece, pošto je veoma rano postala udovica.

Prema rečima medicinske sestre koja vodi računa o njenom zdravlju, tajna njene dugovečnosti se možda krije u činjenici da je vodila aktivan život, kao i u tome što se zdravo hranila.

“Odrasla je na jugu u danima kada nije bilo prerađene hrane, tako da se hranila veoma zdravo. Biti aktivan dok ste mladi, kao i zdrava ishrana, veoma pomaže u starosti”, rekla je Natalia Mhlambso, medicinska sestra koja dva puta nedeljno obilazi Marfijevu.

Sa druge strane, ćerka najstarije Amerikanke, tvrdi da je za njenu dugovečnost zaslužan sam Bog.

“Ona je dar od Boga”, opisala je ona svoju majku.

Aleila Marfi se takođe oglasila povodom svog rođendana, odnosno, dugovečnosti, i tim povodom je naglasila šta je njoj bilo najbitnije.

“Veruj u Boga i budi dobar čovek”, rekla je ona.

Inače, Marfijeva je samo dve godine mlađa od najstarije žive osobe na svetu, Japanke Kane Tanake, koja ima čak 116. godina.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More