Ovako večeras izgleda najviši most na Koridoru 10, a razlog je poseban (FOTO)

FOTO TANJUG / KABINET POTPREDSEDNICE VLADE SR
440

BEOGRAD – „Vrla“, najviši most na Koridoru 10, večeras je osvetljen plavim svetlima, čime se Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Koridori Srbije priključuju obeležavanju Svetskog dana deteta (20. novembar), čija je ovogodišnja tema „Obojimo sve u plavo, za svako dete“.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, koja je predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost rekla je da se razvijenost društva meri time koliko je svakom detetu stvorilo uslove da raste u sigurnom okruženju, da se obrazuje i razvija u slobodnu ličnost i odgovornog građanina.

„Sve što danas uradimo na rešavanju problema ranih brakova, na sprečavanju ranog rada dece, smanjenju diskriminacije i borbi protiv nasilja u porodici, zalog je za bolje društvo sutra. Menjajući uslove u kojima deca rastu, gradimo Srbiju u kojoj će se sutra bolje živeti“, kaže Mihajlovićeva, a navedeno je u saopštenju za medije Ministarstva građevinarstva.

Na sličan način Ministarstvo i Koridori Srbije će se priključiti i globalnoj akciji „16 dana aktivizima“ u borbi protiv nasilja nad ženama, kada će most „Vrla“ sve vreme biti osvetljen narandžastim svetlima.

 

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More