Nevreme u regionu: Padavine izazvale haos na putevima, kiša i grad zasuli Hrvatsku, Sloveniju i Republiku Srpsku (FOTO+VIDEO)

Foto/Printscreen/You Tube
213

Olujno nevreme pogodilo je danas u popodnevnim časovima Republiku Srpsku, a protivgradna zaštita dejstvovala je sa ukupno 106 raketa.

Nevreme je pogodilo Gradišku, Srbac, Kozarsku Dubicu, Derventu, Bijeljinu, Ugljevik, Lopare, Doboj, Stanare i Srebrenicu.

Direktor Protivgradne preventive RS Tihomir Dejanović rekao je za Srnu da više nema opasnosti od velikog gradonosnog oblaka koji je pričinio manju štetu u opštinama uz reku Savu, jer je od Srpca oblak ponovo otišao u pravcu Hrvatske, prenosi RTRS.

“Na svu sreću, ovo nevreme koje je prošlo zahvatilo nas je samo jednim manjim delom. Veći deo je bio preko Save u Hravtskoj. Mi smo dejstvovali na ovo što je prošlo od Kozarske Dubice do Srpca, gde je oblak ponovo otišao u Hrvatsku”, rekao je Dejanović.

On kaže da je dejstvovano i na području Doboja i opštine Stanari, te na području Semberije i majevičkih opština Lopare i Ugljevik.

Snažno nevreme, praćeno obilnim padavinama i gradom, nije zaobišlo ni Sloveniju, a najviše su pogođene dve oblasti na istoku zemlje, Šatejrska i Pomurska, gde je oko 12.000 domaćinstava ostalo bez struje.

U Ptuju je vetar dostizao brzinu od preko 100 kilometara na sat. Slovenačka agencija STA napominje da u tom delu zemlje vetar retko prelazi brzinu od 70 kilometara na sat.

Gradonačelnica Ptuja Nuška Gajšek je na Fejsbuku objavila da su posledice nevremena užasavajuće i da su angažovani svi raspoloživi vatrogasci.

Vse ekipe so na terenu in glede na okoliščine obvladujejo situacijo in jo kar se da sanirajo. Tudi iz sosednjih občin nam pomagajo.

Gepostet von Nuška Gajšek am Sonntag, 7. Juli 2019

Jako nevreme je pogodilo i Hrvatsku, a velike količine padavina su napravile haos na putevima ove zemlje.

Naime, nekoliko automobila u Hrvatskoj zaustavilo se ispod nadvožnjaka kako bi se sakrilo od oluje i tako blokiralo autoput Rijeka – Zagreb, prenosi portal “Indeks”.

Autocesta Rijeka-Zagreb – A6 kod skretanja za Crikvenicu. Sebičnjaci su blokirali cijelu autocestu da bi zaštitili svoje…

Gepostet von IstraMet am Sonntag, 7. Juli 2019

O ovoj izuzetno opasnoj situaciji svedoče slike na društvenim mrežama. “Istramet” prenosi da je onemogućen prolaz i vozilima hitnih službi, dok su neki vozači blokirali i tunele.

– Sebičnjaci su blokirali ceo autoput da bi zaštitili svoje automobile ispod nadvožnjaka. A šta da naleti šleper? Strašno. Strašno. Strašno – navodi se u opisu slike.

Izvor Tanjug,Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More