Zabava za mališane u Šenbrunu: Zavirite u život carske porodice, naučite kvadril, i obucite se kao na dvoru

Pixabay
70

Mali posetioci “Dečjeg muzeja dvorca Šenbrun” u Beču mogu zaviriti u nekadašnji svakodnevni život carske porodice. Biće to nezaboravan doživljaj za vaše mališane, piše dijaspora.tv.

U Dečjem muzeju dvorca Šenbrun (Kindermuseum Schloss Schönbrunn), nekadašnjoj letnjoj rezidenciji carske porodice Habsburg, najmlađi posetioci mogu saznati mnoštvo zanimljivih pojedinosti, kao što su upotreba lepeze, friziranje prekrasnih perika, nega tela i način šminkanja u davnoj prošlosti i sl.

Veoma zanimljiv deo je taj gde mališani mogu obući odela i haljine iz vremena baroka i upoznati se sa trpezom carskog doba.

„Novi prinčevi i princeze“ se mogu lično uveriti i kako je nekada izgledalo obrazovanje i na koji način su se igrala deca na dvorcu Šenbrun. Vrhunac proslava u to vreme je bio i prestižni prijem kod cara, a kako se on odvijao, takođe će saznatu posetioci Dečjeg muzeja dvorca Šenbrun.

S obzirom na to, da je ples bio jedan od najvažnijih časova u toku školovanja, naravno da su tadašnja deca morala biti najbolje podučena u plesu, zbog brojnih svečanosti. I danas kvadril čini društveni vrhunac na svakom balu u Beču, koji se uglavnom svira u ponoć. Kako se igra kvadril i uz koju melodiju, posetiocima muzeja dvorca Šenbrun, objasniće plesni trener, a ples se naravno uči, kako to i dolikije, u nekadašnoj gimastičkoj dvorani carice Elizabete.

Letnji program u „Dečjem muzeju Schloss Schönbrunn“

U toku letnjeg raspusta Dečiji muzej dvorca Šenbrun nudi raznovrstan program za decu. Tematska tura kao što je „Život u carskoj kući“ („Leben am Kaiserhof“) održava se do 8. septembra, subotom i nedeljom, više puta u toku dana. U cenu je uključena i ulaznica za muzej.

Termini: 10:30, 13:30 i 15:00
Trajanje: oko 1 sat
Cene: Odrasli € 9,50 /Deca (3-18 g.) € 7,50
Familijarne karte I (1 odrasla osoba + 3 deteta) € 17,00
Familijarne karte II (2 odrasle osobe + 3 deteta) € 26,00

Za posebnu turu „Život u carskoj kući“ („Leben am Kaiserhof“) je obavezna rezervacija. Rezervacije koje nisu prijavljene 5 minuta pre početka ture neće biti uvažene ukoliko je interesovanje veliko.

Na svežem vazduhu u poznatom igralištu Lavirint (Irrgarten) deca mogu učestvovati u raznim aktivnostima, ekperimentima i igrama. Leti je otvoren svakog dana od 9:00 do 19:00 časova, uz plaćanje dodatne ulaznice.

Cene: Odrasla osoba € 6 / Deca (6-18 g.) € 3,50 / Familijarna karta (2 odrasle + 3 deteta) € 15,00

Kombinovana ulaznica: Dečji muzej dvorca Šenbrun + Irrgarten: Odrasli € 12 / Deca (6-18 g) € 8/ Familijarna karta (2 Odrasle+ 3 deteta) € 32,00

Više informacije na zvaničnoj internet stranici Dečji muzej dvorca Šenbrun (Kindermuseum Schloss Schönbrunn).

U blizini muzeja se nalazi i Bečki zoološki vrt, pa možete povesti svoje mališane da vide i brojne životinje.

Bečki zoološki vrt Šenbrun (Tiergarten Schönbrunn) je proglašen, po peti put, za najbolji zoološki vrt u Evropi.

Izvor dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More