EASA hitno naredila inspektorima da pregledaju “Erbas A380” avione, ovo je razlog

Foto/Pixabay
75

Evropska Agencija za bezbednost u vazdušnom saobraćaju /EASA/ naredila je inspektorima da izvrše preglede starijih primeraka superdžambo aviona “Erbas A380” pošto su na krilima primećene pukotine.

Direktiva EASA pokriva spoljne delove krila na 25 starijih aviona, od kojih su prvi ušli u službu 2007. godine u “Singapur erlajnzu”. “Erbas” ističe da nije ugrožena bezbednost aviona.

“Potvrđujemo da su otkrivene manje pukotine na spoljnjem delu zadnjeg krila u najranijim primercima aviona “A380″. Pronašli smo problem i određena je šema za proveru i popravku”, navodi se u saopštenju “Erbasa”.

U saopštenju se ističe da popravke, koje moraju biti izvršene u roku od 15 godina od prvobitnog sastavljanja krila, mogu biti rađene i van predviđenih radova na održavanju.

EASA u svojoj direktivi napominje da stanje krila, ukoliko nije na vreme uočeno i ispravljeno, može smanjiti strukturni integritet krila.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More