Neverovatna priča: Bakici posle 75 godina vraćeni ukradeni novčanik i draga fotografija (FOTO)

Foto/Unsplash/Mr Cup/Fabien Barral
51

Osamdesetdevetogodišnja Beti Sisom dobila je nazad svoj novčanik koji joj je ukraden pre čak 75 godina.

Njen novčanik pronađen je tokom rekonstrukcije zgrade bivše srednje škole u Centraliji (Illinois) koja se sada pretvara u crkvu. Pastor Set Balzel kazao je kako je vodoinstalater pronašao novčanike u zidu ženskog toaleta, a među njima je bio i Betin, prenosi Klix.ba.

“Radimo na zgradi šest meseci. Čekali smo ovu stvarno kul stvar koju niko nije video poslednjih 75-100 godina”, rekao je pastor.

Dodao je kako veruje da su ti novčanici ukradeni pre 75 godina te ih je želeo vratiti vlasnicima. Postavio je fotografiju novčanika s njihovim imenima, a korisnici Facebooka su podelili njegov post 3.000 puta. Većina vlasnika je preminula. Ime Beti Sisom je prepoznao novinar TV stanice St. Louis i kontaktirao je pastora kako bi joj dostavio novčanik.

Crazy Story! While demoing out the old high school in Centralia Illinois recently we found a stash of what we assumed…

Gepostet von Seth Baltzell am Donnerstag, 20. Juni 2019

Ona je 1947. godine maturirala u ovoj srednjoj školi. Bila je šokirana kada je videla svoj crveni novčanik nakon toliko decenija. U novčaniku su se nalazile fotografije njenih kolega iz razreda, koje dugo nije videla. Među njima je bila i fotografija njenog pokojnog brata koji se borio u Drugom svetskom ratu.

“Bila sam mnogo sretna zbog toga jer nemam njegove fotografije”, kazala je Beti.

Istakla je kako je sretna što ga je dobila i da se nada da će i ostali vlasnici doživeti ovo uzbuđenje kada ugledaju svoje novčanike stare 75 godina.

Izvor Klix.ba
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More