Fejsbuk najavom digitalne valute izaziva ozbiljnu zabrinutost finansijskih stručnjaka

Foto/Pixabay
165

VAŠINGTON – Predsednik Federalnih rezervi Džerom Pauel kaže da najavljena nova digitalna valuta Fejsbuka, libra, “izaziva ozbiljnu zabrinutosti” i da će biti pod pomnim nadzorom kako američkih, tako i finansijskih regulatora u inostranstvu.

Pauel je, tokom obraćanja u Predstavničkom domu američkog Kongresa, rekao da libra može da bude korišćena za pranje novca i finansiranje terorizma, i da može čak da ugrozi finansijsku stabilnost imajući u vidu da ogromna baza korisnika Fejsbuka može da rezultira širokim prihvatanjem libre, prenosi agencija AP.

“Aktivnosti na rešavanju ovih problema treba da budu strpljive i obazrive”, rekao je Pauel, odgovarajući na pitanje poslanice Maksin Voters iz Demokratske stranke iz Kalifornije, koja predsedava Komitetom za finansije Predstavničkog doma.

Pauel je takode poručio da je FED po ovom pitanju u koordinaciji sa ostalim finansijskim regulatorima, kao što su američko Ministarstvo finansija i druge centralne banke u inostranstvu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More