Vučić: Razumeli smo ko je važniji Podgorici i Skoplju

FOTO: TANJUG / DIMITRIJE GOLL
419

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nije bio iznenađen načinom na koji su pojedine zemlje regiona glasale za članstvo Prištine u Interpolu, jer je poznato, dodaje, da su Crna Gora, Makedonija i Hrvatska uvek protiv nas.

“Što se tiče regiona, tu nije bilo iznenađenja. Crna Gora, Makedonija, Hrvatska, Slovenija, Bugarska, uvek su protiv nas…” rekao je Vučić, u izjavi za TV Pink.

Istakao je da je Srbija jedna od retkih zemalja koja je priznala Makedoniju pod ustavnim imenom i naveo da je Skoplje ipak priznalo kosovsku nezavisnost.

Predsednik je naveo da ga mnogi okrivljuju i optužuju za vođenje loše politike, jer Podgorici i Skoplju ne uzvraća na isti način i dodao da Srbija ne treba nekoga da smatra neprijateljem.

“Oni imaju svoje prijatelje, i Podgorica i Skoplje imaju prijatelje u Prištini. Njima su Albanci prijatelji. Oni nama šalju jasnu poruku, ne mi njima, i to: vi ste nam drugorazredni prijatelji ili manje važni prijatelji ili manje prijatelji”, kaže Vučić i dodaje da je naš odgovor na to da smo njihove poruke primili i prihvatili i dobro razumeli ko im je bliži, važniji…

“Ljudi moraju da razumeju da su retke male zemlje poput Srbije, a mnoge od ovih zemalja su i manje od Srbije, koje mogu slobodno i nezavisno da donose svoje spoljnopolitičke poruke”, kaže Vučić.

Dodao je da će skoro svaka zemlja reći da vodi samostalno spoljnu politiku, ali da je suštinski mali broj zemalja koji to stvarno i čini.

“Srećan sam i ponosan što Srbija pripada tom delu malih i slobodoljubivih zemalja i zemalja koje samostalno odlučuju i nezavisno od svih drugih donose odluke”, kaže predsednik Srbije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More