Grčki ministar zdravlja zahvalio Lončaru na podršci i pomoći

Foto:PrintScreen/YouTube
74

BEOGRAD/ATINA – Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar u pismu upućenom grčkom kolegi Vasilisu Kikiliasu poručio je da će to ministarstvo na sve moguće načine pomoći ljudima na Halkidikiju, na čemu mu se Kikilias zahvalio.

Lončar je u pismu grčkom ministru zdravlja izrazio najdublje saučešće porodicama žrtava snažnog nevremena na Halkidikiju i poručio da Ministarstvo zdravlja čvrsto stoji uz bratski grčki narod i da je spreman da mu pomogne i pruži podršku u ovim teškim trenucima.

“Naši narodi i zemlje su povezani najjacim vezama, koje su posebno značajne u situacijama kao što je ova. Zbog toga, Ministarstvo zdravlja Srbije upotrebiće sve dostupne načine da pomogne ljudima na Halkidikiju, imajući u vidu iskustva Srbije sa katastrofalnim poplavama koje su pogodile našu zemlju 2014. godine”, naveo je Lončar i čestitao Kikiliasu na izboru za ministra zdravlja Grčke.

Kikilias je zahvalio Lončaru na pismu podrške i nameri da pomogne Grčkoj.

On je na Tviteru okačio Lončarevo pismo koje je, kako je ocenio, odraz solidarnosti srpske vlade i dugoročnih prijateljskih odnosa dva naroda.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More