Ovo su tri predstavnika Srbije koji će se boriti za titulu najboljeg nastavnika sveta (FOTO)

FOTO: Pixabay
102

Udruženje “Živojin Mišić” proglasilo je pobednike nacionalnog takmičenja “National Teacher Prize” koji će se boriti za titulu najboljeg nastavnika sveta u okviru projekta “Global Teacher Prize”.

Prvi rezultati takmičenja za titulu najboljeg nastavnika sveta očekuju se u decembru ove godine kada će biti proglašeno najboljih 50, dok će pobednik biti izabran u martu 2020. godine u Dubaiu.

Kako se navodi u saopštenju Udruženja, ove godine izabrana su tri predstavnika Srbije za to svetsko takmičenje, a oni su ispunili kriterijume – upotreba inovativnog nastavnog programa koji je inspirisan metodama koji rešavaju nove izazove u budućnosti, lična postignuća, uticaj na zajedinicu.

Zatim, upotreba efektivnih nastavnih praksi koje utiču na kvalitet obrazovanja na globalnom nivou, razvijanje učenika kao građanina sveta, prepoznavanje njihovog rada od strane zajednice.

Uvidom u prijave kandidata i dostavljene dodatne materijale, komisija je odlučila da na “Global Teacher Prize” plasira nastavnicu engleskog jezika u O.Š. “Stevan Jakovljević” iz Paraćina Borku Petrović, nastavnicu srpskog jezika i književnosti iz O.Š. “Dr Dragan Hercog” iz Beograda Ivanu Kovačević i učitelja razredne nastave iz O.Š. “Svetozar Marković” iz Leskovca Zorana Ilića.

Naime, projekat “National Teacher Prize” deo je projekta “Global Teacher Prize” koje organizuje Varkey Fondacija petu godinu zaredom, a Udruženje “Živojin Mišić” je partner Varkey Fondacije već tri godine.

Varkey fondacija nagradiće najboljeg nastavnika sveta sa 1.000.000 dolara.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More