Direktor Yute: Turističke agencije nisu dužne da putnicima vrate novac (FOTO)

Foto:PrintScreen/YouTube
159

Turističke agencije nisu dužne da putnicima koji su se zadesili tokom nevremena u Grčkoj vrate novac. Takođe nema razloga ni da se otkazuju putovanja jer na objektima iz aranžmana nema većih oštećenja, poručuje direktor Jute Aleksandar Seničić.

Naš sagovornik ističe da je u stalnom kontaktu sa Turističkom organizacijom Grčke.

“Saopštili su nam da će vanredna situacija koja je proglašena sinoć za usko područje i to Nea Mudanje biti ukinuta večeras u 21 sat. Opštinske vlasti Nea Mudanje koja je bila najviše pogođena nevremenom rekli su da će sutra tokom dana najveci deo Halkidikija imati sve što treba i stanje se vratiti u normalu”, poručuje Seničić.

(Giannis Moisiadis/InTime News via AP)

On dodaje da je činjenica da se dogodila vremenska nepogoda koju niko nije mogao da predvidi.

“Ono što je bitno, ni u većim ni u manjim objektima nema štete koja bi uzrokovala otkazivanje letovanja. Nevreme je bilo I prošlo, stvari se dovode u red. Jednostavno rečeno, nikome ne pada na pamet da šalje ljude da spavaju na ulicama, ne bi ni agencije sebi pravile problem, niti naše, niti partneri u Grčkoj. Nema nikakvog razloga kada je reč o objektima koji su uplaćeni da se ne putuje”, kaže Seničić za “Blic”.

Direktor Jute pojašnjava da je bilo zabune oko toga da li je uvedeno u Grčkoj vanredno stanje.

Foto:PrintScreen/YouTube

“Nije bilo vanrednog stanja već je samo bila vanredna situacija i to u ograničenom delu Nea Mudanje. Očekujemo po najavi ukidanje i vanredne situacije u tom delu. Mi smo apelovali na agencije članice udruženja da shodno standardima poslovanja članica YUTA budu maksimalno na usluzi svojim korisnicima usluga i da priskoče u pomoć, ali agencija nema obavezu da povrati novac. Otklonjene su sve prepreke za odmor, jer su i putevi raščišćeni”, navodi Senić.

On dodaje da oni koji nisu na letovanje otišli preko agencija moraju da kontaktiraju Konzulat Srbije u Grčkoj ukoliko im je nešto potrebno.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More