Filmski festival u Puli: Otvorena izložba o Sonji Savić, povodom 35 godina od Zlatne arene za film “Šećerna vodica”

Foto/Printscreen/You Tube
71

Izložba “Sonja Savić – Devojka iz grada” nastala povodom 35 godina od Zlatne Arene za film “Šećerna vodica” u kojem Sonja Savić igra jednu od glavnih uloga otvorena je u Srpskom kulturnom centru u Puli u okviru programa filmskog festivala u tom gradu.

Autori izložbe su Predrag Živković i Mirjana Racković, a artefakti koji čine postavku izložbe deo su legata Sonje Savić, koji je u vlasništvu “Umetničke galerije Nadežda Petrović” iz Čačka.

Izložbu je sinoć otvorila direktorka Pula film festivala Gordana Restović koja je istakla izuzetnu saradnju sa Srpskim kulturnim cetrom u Puli.

“Srećna sam što smo u prilici da prisustvujemo otvaranju izložbe koja je posvećena još jednoj velikoj glumici koja je iza sebe ostavila izuzetan umetnički opus. Prošle godine smo na ovom mestu imali izložbu posvećenu Milani Dravić,” kazala je Restović.

Tanja Nježić, autorka monografije o Mileni Dravić predala je na otvaranju izložbe tom legatu pismo naše slavne glumice u kojem je ona pisala o Sonji Savić.

Postavka izložbe sastavljena je obimnog materjala koji čine fotografije, audio i video zapisi, završeni video radovi, dokumentarni i igrani filmovi, video snimci pozorišnih predstava u kojima je glumica nastupala, kao i mnogobrojni lični predmeti.

Izložba će biti otvorena do 21. jula, kada se završava i 66. Pulski filmski festival.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More