Ružić sa austrijskim poslanikom srpskog porekla: Drago mi je što se posvećuje velika pažnja Srbima u Austriji

Foto/Tanjug
137

BEOGRAD – Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić razgovarao je danas sa poslanikom srpskog porekla u parlamentu Austrije, Kristijanom Kovačevićem, o napretku Srbije u unapređenju rada administracije i položaju manjina, kao i bilateralnim odnosima dve zemlje.

Sagovornici su se saglasili da je ostvaren veliki pomak od nekadašnje uprave koja je bila, navodi se u saopštenju, kočničar promena, do današnje koja postaje pravi servis građana i privrede.

Na temu položaja manjina, ministar je istakao da je veliki posao završen u protekloj godini kada je reč o unapređenju mogućnosti za ostvarivanje njihovih prava u Srbiji, ali i da mu je drago, kaže, da se velika pažnja posvećuje Srbima u Austriji.

“Važno je napomenuti da će naša diplomatsko-konzularna predstavništva od 1. januara moći da rade u Registru matičnih knjiga, dakle elektronskoj bazi, i lakše izvršavati usluge koji naši građani u inostranstvu traže”, rekao je ministar.

Do sad se, kako kaže Ružić, čekalo duže vreme da naša dijaspora dobije izvod, a koji im je potreban za rešavanje ličnih poslova.

Kovačević i Ružić su posebno naglasili, navodi se u saopštenju, dobre odnose dve zemlje, koji se ogledaju u različitim oblastima saradnje.

Važna novina za dijasporu: Od naredne godine izvodi iz matičnih knjiga dobijaće se u konzulatima (FOTO)

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More