Crna Gora vs Srbija: Čemu drama zbog Interpola?

Foto/Wikimedia
415

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović izjavio je da ne zna zašto se u Srbiji „pravi drama“ zbog crnogorske podrške članstvu Kosova u Interpolu, jer je Crna Gora i ranije tako glasala.
„Ne znam zašto se u Srbiji pravi tolika drama oko toga. Mi smo već jednom glasali za prijem Kosova, samo smo taj glas ponovili i ovoga puta. Mi spadamo u 100 i nešto zemalja koje su priznale Kosovo. U kosovsko – srpskom dijalogu konstruktivni smo partneri i ohrabrujemo rešenje“, rekao je juče Darmanović u Skoplju, prenosi RTCG.
„Iz našeg regiona za prijem Kosova u Interpol su glasali Albanija, Makedonija, Crna Gora, Hrvatska i Slovenija. Samo je BiH bila protiv. Je li to neka drama koja nije bila poznata? Svi smo znali kako će ko da glasa“, rekao je Darmanović.

On je dodao da je Crna Gora glasala kao njeni saveznici iz NATO-a i EU.

„Ne vidim zašto postoje neka iznenađenja, osim ako to nije za neke unutrašnje potrebe. U to se ne mešamo“, izjavio je šef crnogorske diplomatije.

Ministar odbrane Srbije izjavio je da niko u Srbiji ne pravi dramu zbog podrške Crne Gore ulasku tzv. države Kosovo u Interpol i da smatra da je to farsa, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

„Niko ne pravi dramu zbog podrške Crne Gore članstvu narko kartela sa Kosova u Interpolu. I nema ništa nepoznato u stavu Crne Gore da su veze između narko klanova te zemlje i Kosova vrednije od veza između Srbije i Crne Gore. Svako bira svoje prijatelje i prioritete“, poručio je Vulin crnogorskom ministru spoljnih poslova Srđanu Darmanoviću.

„Nema drame, ima samo farse s lažnom državom Kosovo koju Crna Gora zastupa sa više žara od Albanije. A nije ni to nepoznato, slične pojave je Njegoš već opisao“, rekao je Vulin u Nemačkoj, gde prisustvuje prijemu prvog helikoptera H 145 M za Vojsku Srbije.

Izvor Tanjug Infobrif.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More