U ovom srpskom gradu zabranjena prodaja alkohola posle 21 sata

Pixabay
153

NOVI PAZAR – Trgovinske radnje u Novom Pazaru, posle 21 sat, ne mogu da prodaju alkoholna pića, a zabranjena je i prodaja pirotehničkih sredstva i druge robe koja može da utiče na remećenje javnog reda i mira.

Za prekršioce ove zabrane predviđene su veoma visoke kazne.

Ovo se navodi u odluci koju je novopazarski gradski parlament usvojio na poslednjem zasedanju, a kojom je određeno i radno vreme za ugostiteljske objekte.

Kako istražuje Prva TV, nova mera će najviše uticati na promet u ugostiteljskim objektima i prodavnicama.

Prema ovoj odluci, za kršenje te odredbe pravno lice će biti kažnjeno sa 60.000 dinara, a odgovorno sa 10.000 dinara.

Ukoliko je alkohol prodao preduzetnik, kazna je 30.000 dinara.

Pored toga, tim dokumentom propisana su i radna vremena ugostiteljskih objekata na teritoriji Novog Pazara, u zavisnosti od toga da li se u njima služi alkohol, da li se nalaze u stambenim zgradama i emituju li muziku.

Maksimalno radno vreme za objekte u kojima se služi hrana i alkohol, a ne nalaze se u stambenim zgradama, radnim danima je od sedam sati ujutru do ponoći, a petkom i subotom do jedan sat posle ponoći.

Izuzetak su barovi, noćni barovi i disko barovi koji mogu raditi od 20 sati do dva sata posle ponoći.

Objekti koji služe hranu, a ne i alkoholna pića, mogu raditi svakog dana non-stop.

Kafići, barovi i restorani koji se nalaze u stambenim zgradama, a služe alkoholna pića, mogu raditi od šest sati ujutru do ponoći svakog dana osim petka i subote kada im je dozvoljen rad do jednog sata posle ponoci.

Ugostiteljski objekti bez alkohola mogu raditi non-stop.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More