Šetnje sa vodičem: Obiđite zgradu Univerziteta u Beču, evo šta ćete sve zanimljivo videti

173

Beč je najveći univerzitetski grad na nemačkom govornom području, a Univerzitet u Beču je najveća nastavna i istraživačka institucija u Austriji i jedan od najstarijih u Evropi, pišedijaspora.tv.

Od ukupno 9.600 zaposlenih, njih 6.800 rade kao naučnici. Univerzitet u Beču na ovaj način daje važan doprinos Beču, kao gradu znanja i obrazovanja sa blizu 100.000 studenata.

Svi zainteresovani imaju priliku da pogledaju unutrašnost glavne zgrade i da kroz besplatnu šetnju bolje upoznaju Univerzitet u Beču.

Naime, svakog četvrtka i subote odvijaju se obilasci sa vodičem, koji pružaju posetiocima uvid u jednu od najstarijih univerzitetskih zgrada na nemačkom govornom području, koja postoji od 1884. godine.

Ove zanimljive ture traju oko sat vremena i uključuju razgledanje Arkadenhof-a i velike plesne sale. Zainteresovani mogu videti i reprodukcije slika na plafonu, renomiranih slikara Gustava Klimta i Franza Matscha. Takođe, Univerzitet u Beču je za javnost otvorio i impozantnu veliku čitaonicu glavne biblioteke.

Univerzitet u Beču se može razgledati uz pratnju vodiča na nemačkom jeziku svakog četvrtka od 18:00 časova, kao i svake subote od 10:30, osim državnim praznicima.

Obilazak sa vodičem na engleskom jeziku održava se svake subote u 11:30 časova.

Mesto sastanka i početak ture je kod kancelarije u parteru, u glavnoj zgradi Univerziteta u Beču (Universitatsring 1, 1010 Wien).

Ranija registracija za razgledanje nije potrebna. Cena ture za odrasle je 5 evra, za studente, učenike srednjih škola, starije građane, kao i državne službenike samo 3 evra.

Za decu do 6 godina starosti, razgledanje Univerziteta u Beču je besplatno.

Više informacija možete dobiti na zvaničnoj internet stranici Bečkog univerziteta, kao i putem broja telefona 01 / 4277-176-76 ili e-mail adrese event@univie.ac.at

Izvor dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More