Vučić: Albanske trupe su na severu KiM, čak su nam zaustavili i kiseonik za bolnicu

Foto/Tanjug/Dimitrije Goll
396

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je na sastanku sa Srbima sa KiM da su zabeleženi pokreti albanskih trupa iz baza Belvedere i Vrelo ka severu pokrajine.

„Iza toga stoje dve njihove moguće namere. Ponovo su uzeli onaj gliser kojim se Tači vozio na Gazivode, i u tom smislu moguće da kreću u kontrolu jezera, da pokazuju mišiće, ili da kontrolišu tzv. zeleni prolaz i spreče ulaz robe iz Srbije ka KiM“, rekao je Vučić i dodao da je zbog toga nešto malo kasnio na sastanak.

Pratićemo situaciju i ovde, dodao je, i obaveštavati vas ukoliko bude promena na terenu.

Vučić je izjavio da je u slučaju paljenje srpske robe na Kosovu i Metohiji na delu najgora vrsta nacizma.

Na KiM pale lomače za robu iz Srbije, kao što su nacisti na lomači spaljivali jevrejske knjige, tekao je danas poredsednik Srbije Aleksandar Vučić i ocenio da je na Kosovu i Metohiji na delu najgora vrsta nacizma.
„Reč je o nečemu što do sada nije viđeno nigde u svetu. Paljenje robe na lomači u Kačaniku isto je kao paljenje jevrejskih knjiga u nacističkoj Nemačkoj. To je najgora vrsta nacizma na delu“, rekao je Vučić na sastanku sa Srbima sa Kosova i Metohije.

„Spremili smo nešto o čemu treba da razgovaramo i šta možemo kao zemlja u ograničenim uslovima da uradimo. Ne moram da vam govorim da nećemo da vas ostavimo na milost nemilost, pozivaju ih na mir, na razumevanje. Da shvate da je kompromis jedino moguće rešenje“.

„Plašim se da to nisu razumeli“, rekao je Vučić.

U Beogradu je u toku sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, koji se održava povodom odluke Prištine da uvede 100 odsto taksi na robu iz centralne Srbije.

„Znamo u koliko se teškom položaju nalazite, a mere Prištine govore da ostajete bez vitalnih proizvoda, rekao je Vučić u razgovoru sa Srbima sa KiM. Čak su nam zaustavili kiseonik za našu bolnicu u Kosovskoj Mitrovici

Sastanku prisustvuju i potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, kao i generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković.

Izvor Tanjug Infobrif.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More