Ubio se optuženi za ratne zločine u Krajini Mićo Praštalo

Foto/Sud BiH
421

BANJALUKA – Mićo Praštalo zvani Kudra (74), optužen za ratne zločine na području Ključa i Sanskog Mosta, izvršio je samoubistvo blizu Sanskog Mosta, objavile su banjalučke Nezavisne novine.

Ovaj list je objavio da je Praštalo najverovatnije sinoć sebi pucao u glavu iz lovačke puške.

Policija Unsko-sanskog kantona potvrdila je da je u mestu Radanovo polje, nekoliko kilometara od Lušci Palanke kod Sanskog Mosta pronašla Praštalovo beživotno telo i da je, prema dosadašnjim rezultatima istrage, reč o samoubistvu.

Praštala su pre godinu dana u Lušci Palanci uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), zbog sumnji da je počinio ratni zločin.

Sud BiH je u januaru ove godine potvrdio optužnicu koja ga tereti da je od maja do septembra 1992. učestvovao u širokom i sistematičnom napadu Vojske RS, Teritorijalne odbrane i pripadnika milicije na civilno stanovništvo muslimanske i hrvatske nacionalnosti na području opština Sanski Most i Ključ.

Suđenje Praštalu počelo je u maju, a on je uz određene mere zabrane, pušten da se brani sa slobode.

Izvor Beta Infobrif.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More