Ovaj grad u Crnoj Gori zauzeo drugo mesto najatraktivnijih destinacija za putovanje kruzerima

Pixabay Vikulina 13
267

Kotor je zauzeo drugo mesto na listi najatraktivnijih destinacija za putovanje kruzerima, prema podacima vodećeg svetskog sajta za ocenu te vrste putovanja, “Cruise Critic”.

Ocenama korisnika usluga kompanija koje organizuju putovanja kruzerima Kotor se našao na drugom mestu, odmah nakon Venecije.

“Drugo mesto na ovogodišnjoj listi najbolji je plasman Kotora u istoriji tog ocenjivanja, s obzirom da je do sada najbolji rezultat postignut prošle godine, kada je Kotor bio treći”, navodi se u saopštenju kotorske Turističke organizacije.

Korisnici usluga kompanija koje organizuju putovanja kruzerom ocenjivali su grad iz različitih aspekata.

Od ukupno 722 ocene, čak 573 ukazuju na to da je iskustvo putnika tokom boravka u Kotoru bilo odlično, 210 veoma dobro, 55 prosečno, 13 slabo i 14 loše.

“U komentarima kao obrazloženje odličnih ocena posetioci Kotora naveli su da su oduševljeni istorijskim jezgrom grada, lučkim uslugama i pogledom sa gradskih zidina, a neki su to nazvali najboljim porodičnim putovanjem u životu”, dodaje se u saopštenju.

Prvoplasirana na listi destinacija na istoku Mediterana i dalje je Venecija, a nakon drugoplasiranog Kotora slede Dubrovnik, Split i Rodos.

Izvor b92.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More