Ovo mesto u Srbiji dobilo status grada

Foto/Printscreen/You Tube
525

PROKUPLJE – Na osnovu novog Statuta koji je usvojen danas na sednici Skupštine Opštine, Prokuplje je postalo grad.

Promenjeni status Prokuplja znatno uticati na poboljšanje uslova života i povećanje standarda Prokupčana, rekao je predsednik do sada Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

On je dodao da je u poslednje vreme u razvoj, napredak i osavremenjivanje, aktuelna vlast toliko toga uložila da se sada može primetiti i „golim okom“ da je Prokuplje napredovalo i da se kreće u pravom smeru opšteg rasta i razvoja.
Na sednici Skupštine Opštine rečeno je da posle usvajanja Statuta predstoji veliki posao za opštinsku administraciju, skupštinsku i pravnu službu koje će u zakonskom roku od šest meseci morati da prilagode i usklade sve postojeće pravne akte sa novonastalim stanjem.

Opozicioni odbornici Demokratske stranke u Skupštini Prokuplja nisu glasali za novi Statut grada uz obrazloženje da se nisu stekli uslovi za stavljanje ove tačke na dnevni red skupštinskog zasedanja jer nije ispoštovana procedura.

Šefica odborničkog kluba DS Gordana Kostić rekla je da će se istorijska prekretnica za građane Prokuplja dogoditi onog dana kada oni budu živeli bolje i ne budu razmišljali kako će preživeti od plata koje im pokrivaju troškove života od samo pet dana u mesecu.

Izmenom Zakona o lokalnoj samoupravi i Zakona o izmenama i dopunama o teritorijalnoj organizaciji Srbije 20. juna 2018. godine Skupština Srbije je Opštinu Prokuplje proglasila gradom.

Izvor Beta Infobrif.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More