Cene nemilice skaču, Plazma 7 evra (FOTO)

carina.rs
406

Odluka privremenih kosovskih institucija u Prištini da uvedu carine od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH već se odrazila na skok cena u trgovinama u Pokrajini.

RTS javlja da je hleb poskupeo u mnogim sredinama, kao i brašno, ulje, kvasac, so, šećer…Cena hleba veća je za 30 odsto i iznosi između 40 i 50 centi.

Veće prodavnice imaju još robe u magacinima, pa odolevaju ovim merama. Međutim, i u njima se očekuje drastični rast cena po pražnjenju magacina.

Na društvenim mrežama se pojavljuju fotografije na kojima se vidi da je, recimo cena kutije Bambi plazme od 300 grama čak sedam evra.

Snežana Sojević u prodavnici ima još zaliha, tako da još nema poskupljenja.

„Očekujemo poskupljenje svakog dana. Narod je revoltiran i mislim da će ova mera najviše pogoditi narod, kako srpski, tako i albanski. Pogodiće narod, a ne političare“, rekla je ona.

U kosovskoj vladi ističu da je prepolovljeno dopremanje robe i da su mere počele da daju rezultat, pa će verovatno zalihe biti brzo ispražnjene.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More