Patrijarh i SPC osudili napad srpskih mladića na Emira Hamzića

Vikipedija
334

Povodom brutalnog prebijanja mladog fudbalera Emira Hamzića, oglasila se i Srpska pravoslavna crkva.

„Ovih dana se u Prijepolju desio zaista nemio i strašan događaj. Tri mladića srpske narodnosti napala su i toliko isprebijala Emira Hamzića, mladića muslimanske veroispovesti, da su mu i sâm život ugrozili. Beogradski lekari se trenutno bore za njega.

U ime Srpske Pravoslavne Crkve, njenog poglavara i Svetog Sinoda, osuđujemo ovo zlodelo i izražavamo ogorčenje zbog postupaka njegovih neodgovornih i nedostojnih počinilaca. Saosećamo sa porodicom žrtve vršnjačkog nasilja i molimo se Bogu za brzi oporavak Emira Hamzića“, navodi se u saopštenju SPC koji je za predsednika Svetog Sinoda uputio Episkop bački Irinej.

Emir Hamzića (28), fudbaler Polimlja iz Prijepolja brutalno su pretukla u noći između između petka i subote na jednoj od prijepoljskih ulica trojica mladića.

Njegovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno, ali je i dalje životno ugrožen.

U noći kada je pretučen Hamzić se sa grupom saigrača i devojkom vraćao kući iz jedne prijepoljske diskoteke. Kod jedne pekare neko iz grupe mladića koji su se tu zatekli dobacio je nešto njegovoj devojci na šta im je on samo pristojno odgovorio.

U tom trenutku trojica Prijepoljaca su nasrnuli na njega, oborili ga na ulicu i krvnički tukli čime su stigli, piše Blic.

Posle ukazane pomoći, zbog teških povreda glave, Emir je hitno prevežen u Užice, a odatle odmah upućen u Beograd.

On je u subotu tokom popodnevnih časova operisan, ima višestruko naprsnuće lobanje i lekari ga drže u veštačkoj komi.

Nikoli S. (23), jednom od trojice napadača koja su tukla Hamzića, zbog krivičnog dela nanošenje teške telesne povrede, pred Osnovnim sudom u Prijepolju određen je pritvor do 30 dana. Protiv dvojice njegovih saučesnika, premda se radi o maloletnicima, Više javno tužilašvo u Užicu dostavilo je sudiji za maloletnike predlog za pokretanje pripremnog postupka.

„Svi u klubu smo uvereni da Emir nije izazvao sukob. Molimo boga da izdrži u najvažnijoj utakmici života. Njega su napali momci koji su dobro poznati policiji. Od nadležnih državnih organa očekujemo brzu reakciju“, kazao je predsednik Polimlja Milivoje Matović, prenose Novosti.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More