Svečani doček: Jagodinci u narodnim nošnjama poželeli dobrodošlicu turistima i Akva vozu (FOTO)

prtscreen YT
290

JAGODINA – Na Železničkoj stanici u Jagodini građani su danas priredili svečani doček prvom turističkom vozu koji dovozi Beograđane direktno u Akva park.

Na improviziovanoj tribini oko stitinu turista iz Beograda pozdravila je zamenica gradonačelnika Jagodine Snežana Vukašinović i poželela im lep provod u Akva parku i Jagodini.

FOTO TANJUG/ DUSAN ANICIC/ nr

Na stanici su goste dočekale devojke u narodnim nošnjama i direktor Akva parka Zoran Gligorijević, a u autobusu koji ih je odvezao do Akva parka devojke zaposlene u tom turističkom kompleksu poslužile su ih bočicama hladne vode i raznim vrstama “forneti” kolača.

Reč je o turističkom vozu koji je danas počeo da saobraća iz Beograda i činiće to svake subote osim prve subote u mesecu, kada do Jagodine turiste dovozi voz “Romantika”.

FOTO TANJUG/ DUSAN ANICIC/ nr

Odluku o novoj liniji Beograd – Jagodina donelo je preduzeće Srbija voz, ocenivši da će ova linije biti profitabilna.

“Ovo je velika čast za Jagodinu što je uvedena posebna linija Beograd – Jagodina. Hvala Srbija vozu što je prepoznao Jagodinu kao središte turizma u ovom delu Srbije”, rekao je Tanjugu Gligorijević.

Voz, koji je nazvan još i “Akva” je iz serije “Štadler” sa najmodernijim vagonima, sa klima uređajima, ima i vajfaj, a prilagođeni su i osobama sa posebnim potrebama. Povratna karta košta 660 dinara, penzioneri, studenti i đaci plaćaju 330 dinara, a za decu do sedam godina prevoz je besplatan.

FOTO TANJUG/ DUSAN ANICIC/ nr

Turisti koji su danas stigli “Akva vozom” i svi uz kartu koju pokažu imaće 40 odsto popust na ulaz na bazene Akva parka.

Popust će imati i ako posećuju Muzej voštanih figura, umesto 200 dinara plaćaće 150, a oko 40 odsto imaće i popusta u ZOO vrt u Jagodini.

Voz se vraća večeras u 18.30 za Beograd.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More