Status mladog Hrvata o Srbima i vraćanju ćirilice u Vukovar zapalio region

Foto: PrintScreen/YouTube
125

Nakon što je ustavni sud Hrvatske doneo odluku da se ćirilica vrati kao pismo u Vukovar, o čemu se oglasila i predsednica države, Kolinda Grabar Kitarović, ali i sam gradonačelnik Ivan Peneva, koji se otvoreno protive toj odluci, na društvenim mrežama se povela prava polemika po pitanju da li i posle skoro tri decenije, pitanje nacionalizma mora da se stalno gura u prvi plan.

Vraćanje srpskog jezika u Vukovar, otvorio je staru polemiku među političarima, ali i u narodu u Hrvatskoj, što je otvorilo pravi mali rat na društvenim mrežama. U moru statusa i komentara, pojavio se Fejsbuk status mladića iz Vukovara po imenu Eduard Matulina, čije su reči podigle na noge i Hrvate i Srbe.

Kitarović se protivi odluci Ustavnog suda da se ćirilica vrati u Vukovar

Naime, on je u podužoj objavi naveo da mu je više dosta politike mržnje koja se servira narodu dok njegov komšiluk, i Srvi i Hrvati, odlaze zbog loše materijalne situacije preko granice.

Status vam prenosimo u celosti:

Jaoo neee opet aktualna ćirilica u Vukovaru (jeb… te se neda mi se više to proživljavati) Jutarnja kava + Cigareta +…

Gepostet von Eduard Matulina am Freitag, 19. Juli 2019

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More