Nova afera trese Beč, saradnik OVP-a “pao” zbog 76 evra, javnost sve saznala

Wikimedia Commons
364

BEČ – Narodna partija Austrije (OVP) suočena je sa nesvakidašnjom aferom, zbog jednog saradnika koji nije želeo da plati za uništavanje servera.

Jedan saradnik OVP dospeo je u fokus policije, zato što je nije platio račun u visini od 76 evra za uništavanje servera štampača iz vladinih zdanja.

Raniji zaposleni u vladi Austrije, a sada saradnik OVP, nakon kraha koalicije narodnjaka sa Slobodarskom partijom (FPO) i pre izglasavanja nepoverenja kancelaru Sebastijanu Kurcu, dobio je stranački nalog da odnese server na uništavanje u firmu “Rajsvolf”.

On se toj firmi predstavio pod lažnim imenom, ali je zvao sa registrovanog broja, tako da nije bilo teško ući mu u trag nakon što nije platio račun.

Neplaćanje računa za uništavanje vladinog servera alarmiralo je i policiju, koja je pokrenula istragu misleći da bi to moglo imati veze i sa aferom oko video snimaka koji su koštali političku karijeru čelnika FPO.

Da je član FPO platio račun javnost ne bi ništa znala o ovom slučaju.

Iz OVP poručuju da je sasvim normalno uništavanje podataka pred promenu kancelara, i da je to isto učinila i vlada pre dolaska Kurca na čelo.

Sada se OVP suočila sa teškim optužbama političkih konkurenata da nešto želi da sakrije, i ujedno je njen član pod istragom policije I to sve zbog neplaćenih 76 evra.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More